Ž.Ilgauskas sukirto rankomis su ”Cavaliers”


2005-07-13
Ž.Ilgauskas sukirto rankomis su ”Cavaliers”

Lietuvos krepšininkas rengiasi dar penkerius metus atstovauti Klivlendo komandai

NBA klubai rikiuoja gretas naujam sezonui - pratęsia sutartis su senbuviais, ieško naujų žaidėjų. Vakar Klivlendo žiniasklaida išplatino informaciją, kad lietuvis Žydrūnas Ilgauskas tikriausiai dar penkerius metus rungtyniaus “Cavaliers” komandoje.

Nauja sutartis - irgi solidi

Dienraščio “The Plain Dealer” ir interneto tinklalapio “Ticker” duomenimis, Ž.Ilgauskas ir jo agentas Herbas Rudojus jau beveik susitarė su Klivlendo klubo vadovais dėl naujo kontrakto.

Tvirtinama, jog 30 metų 221 cm ūgio vidurio puolėjas su “Cavaliers” turėtų pasirašyti penkerių metų sutartį, kurios vertė - 55-60 mln. dolerių.

“Žydrūnas pats pageidavo sutarties su Klivlendo ekipa”, - teigė žaidėjo agentas H.Rudojus.

Ankstesnis lietuvio ir NBA klubo šešerių metų kontraktas buvo 70,8 mln. dolerių.

Pasibaigus NBA sezonui pradėta kalbėti, jog kitos komandos, ypač Atlantos “Hawks”, Ž.Ilgausku domisi labiau nei “Cavaliers”.

Dar užvakar H.Rudojus, komentuodamas derybas su Klivlendo klubu, apgailestavo, kad nėra jokio progreso, tačiau vylėsi, jog netrukus situacija turėtų pasikeisti.

Žaidėjas nenorėjo išvažiuoti kitur

“Klivlende praleidau devynerius metus ir išvažiuoti būtų labai sunku. Esu ten gerai įsikūręs, turiu daug draugų, o aš toks žmogus, kuriam sunku palikti vietą, prie kurios esu pripratęs. Naujoje vietoje man būtų sunku.

Jeigu keisiu klubą, tai eisiu tik į stiprią komandą, su kuria galėčiau ką nors pasiekti. Savo galimybes likti “Cavaliers” vertinu 50:50", - viešėdamas Lietuvoje interviu “Kauno dienai” yra sakęs Ž.Ilgauskas.

Kaunietis, kuris praėjusį sezoną per rungtynes pelnė vidutiniškai po 16,9 taško, atkovojo po 8,6 kamuolio ir blokavo po 2,1 metimo, yra antrasis laisvasis agentas, sutikęs žaisti Klivlende.

Praėjusią savaitę su “Cavaliers” dėl kontrakto susitarė buvęs “Washington Wizards” gynėjas Laris Hjuis.

Sutartis žaidėjai galės pasirašyti ne anksčiau liepos 22 dienos.

Naujokai grūdinasi vasaros stovykloje

Kitas kaunietis, būsimasis Klivlendo komandos naujokas Martynas Andriuškevičius, grūdinasi Las Vegase vykstančiose NBA vasaros lygos varžybose.

“Cavaliers” rezultatu 78:55 įveikė “Denver Nuggets” ekipą, kuriai atstovauja puolėjas Linas Kleiza.

M.Andriuškevičius per 9 min. taškų nepelnė (dvitaškiai 0/1), blokavo 1 metimą, prasižengė 4 kartus ir sykį suklydo. L.Kleiza per 24 min. pelnė 7 taškus (dvitaškiai 3/6, baudos 1/2), atkovojo 3 kamuolius, suklydo 3 ir prasižengė net 7 kartus. Lietuviui buvo skirta ir techninė pražanga.

“Phoenix Suns” komanda su Mindaugu Katelynu 53:82 pralaimėjo “Boston Celtics” ekipai.

Į NBA bandantis prasibrauti lietuvis per 10 min. pelnė 7 taškus (dvitaškiai 2/3, tritaškiai 1/1), atkovojo 1 kamuolį, 5 kartus prasižengė ir sykį suklydo. M.Katelynas pagal rezultatyvumą savo komandoje buvo antras.

KD inf.